تالار علم

تالار علم بخش ارائه محتوای علمی-ترویجی خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان است. مسابقات علمی، فایل‌های چند رسانه‌ای، کتاب، مطالب و اخبار علمی همه در این تالار به مخاطبین عرضه خواهند شد.

عِلْمخانه

در عِلْمخانه شما می‌توانید به مطالعه برخی از مطلب جذاب و جالب علمی بپردازید. مطالب عِلْمخانه توسط کادر اجرایی خانه علم و از سرتاسر دنیای علم انتخاب و ترجمه می‌شوند. شما نیز می‌توانید مطالب علمی ترجمه شده توسط خودتان را برای ما بفرستید تا با نام خودتان در علمخانه قرار گیرد. استفاده از مطالب علمخانه با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

همه عناوین

برای مشاهده همه مطالب این دسته کلیک کنید.

تصویر نجومی روز ناسا

هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه ای نوشته شده است، توسط ناسا و با عنوان «تصویر نجومی روز» منتشر می‌شود. ما در خانه علم سعی می‌کنیم، از بین این تصاویر، برخی از بهترین‌ها را برای شما در این بخش بیاوریم. ترجمه متن انگلیسی توسط کادر اجرایی خانه علم صورت می‌گیرد. در صورت استفاده از متن فارسی تصویر نجومی روز در وبسایت یا فضای شخصی خود، به وبسایت خانه علم ارجاع دهید.

همه عناوین

برای مشاهده همه مطالب این دسته کلیک کنید.

نگارخانه علم

در نگارخانه علم، منتخبی از برترین آلبوم‌های تصویری علمی که توسط رسانه‌های معتبر دنیا منتشر شده است با انتخاب و ترجمه کادر اجرایی خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در معرض نمایش گذاشته شده است. در صورت استفاده از این مطالب، در وبسایت یا فضای شخصی خود، به وبسایت خانه علم ارجاع دهید.

مسابقه هفته

خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در نظر دارد به منظور تقویت روحیه جستجوگری و نشاط علمی در بین جامعه دانش‌آموزی و همچنین، ترویج علوم پایه، در طول تابستان ۱۴۰۲ مسابقاتی هفتگی را با عنوان «مسابقه هفته»  برگزار نماید. سوال این مسابقه، هر چهارشنبه بر روی سایت قرار می‌گیرد و شرکت‌کنندگان می‌توانند تا یک هفته پس از انتشار سوال بر روی سوال کار کنند و پاسخ را برای ما ارسال کنند. جزئیات بیشتر را از اینجا بخوانید.

گشت و گذار در خانه علم

در این بخش می‌توانید برخی از ویدئوهایی که از فضا، فعالیت‌ها، رخدادها و دوره‌های خانه علم تهیه شده است را ببینید. از شما دعوت می‌کنیم با عضویت در خانه علم و یا شرکت در دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی خانه علم به جمع ما بپیوندید و از نزدیک با این فضای منحصر به فرد آشنا شوید.

نمونه سوالات مسابقه تیمی ایلیمپیاد

مسابقه ایلیمپیاد (A-Lympiad) در بیش از ۹۰ مدرسه در هلند و مدارس بیش از ۱۵ کشور دنیا به مرکزیت مؤسسه تحقیقاتی فرودنتال کشور هلند به صورت دو مرحله‌ای برگزار می‌شود. در استان زنجان، خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، مجری برگزاری این مسابقه است. در این مسابقه، دانش‌آموزان بایستی به صورت گروهی، صورت دقیق یک مسئله بزرگ و واقعی را تفسیر کنند، راهکارهای مناسبی برای حل آن بیابند، نتایج به دست آمده را تحلیل کنند و نتایج نهایی را به شکلی مناسب و با زبان علم ریاضی ارائه دهند. در این رهگذر، مهارت‌هایی چون خواندن مؤثر، تفکر پویا و خلاق، استفاده ازمدل‌سازی ریاضی مسائل، کارگروهی و نوشتن ساختار‌‌ یافته و مؤثر در دانش‌آموزان رشد خواهد یافت.

در بخش زیر می توانید به برخی از سوالات برگزیده مسابقه ایلیمپیاد سال‌های اخیر دسترسی پیدا کنید. سوالات جالب است، نه؟!

علمآموز

در علمآموز، هر ماه شما با یکی از مسائل اساسی که جامعه با آن سر و کار دارد آشنا می‌شوید و به اقتضای برداشت شخصی خود و مسئولیت اجتماعی‌تان می‌توانید درباره آن تأمل کنید و برای آن چاره‌ای بیاندیشید.

در این بخش سعی می‌کنیم چالش‌های محیط‌زیستی، اقلیمی، علمی، ملّی و بین‌المللی که همه با آن دست به گریبان هستیم را مطرح کنیم و از ما و شما بخواهیم برای حل آن اندیشه و عمل کنیم.

خوشحال می‌شویم نظراتتان را برای ما بنویسید و به ما و بقیه بگویید راهکار شما برای حل این مسئله چیست.

«از دانشگاه فرزندان خود دیدن فرمایید»

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده بود.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی