4/5 - (1 امتیاز)

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که …

توربین‌های بادی - منبع: wonderopolis.org

با شنیدن کلمه “مزرعه” به چه چیزی فکر می‌کنید؟ حیوانات؟ سبزیجات؟ تراکتورها؟ کشاورزان؟ آیا باور می‌کنید که مزارع بدون هیچ یک از این چیزها می‌تواند وجود داشته باشد؟

مزارع بادی (wind farms)، مناطقی هستند که در آن بسیاری از توربین‌های بادی بزرگ در کنار هم قرار گرفته‌اند. آن‌ها نیروی باد را “درو” می‌کنند. این توربین‌های بزرگ کمی شبیه آسیاب‌های بادی بسیار بلند به نظر می‌رسند .

یک مزرعه بادی بزرگ می‌تواند صدها توربین بادی داشته باشد که در طول صدها مایل پراکنده شده‌اند. زمین بین توربین‌ها ممکن است برای اهداف دیگری مانند کشاورزی معمولی استفاده شود. برخی از مزارع بادی نیز در نزدیکی دریاچه‌های آبی قرار دارند که در آن‌جا از بادهایی که در دریاچه‌ها یا اقیانوس‌ها می‌وزد بهره می‌برند.

توربین‌های بادی در آب - منبع: wonderopolis.org

آیا می‌دانستید که انرژی باد در واقع شکل دیگری از انرژی خورشیدی است؟

شکل و چرخش زمین در کنار گرمایش غیریکسان خورشید به اتمسفر در مناطق مختلف، منجر به ایجاد باد می‌شود.

مزارع بادی در مناطقی ساخته می‌شوند که به طور منظم بادخیز هستند. بادها پره‌های توربین‌ها را می‌چرخانند. سپس توربین‌ها انرژی باد را به نیروی مکانیکی تبدیل می‌کنند. ژنراتورها سپس نیروی مکانیکی را به برق تبدیل می‌کنند. آن برق سپس برای تأمین برق خانه‌ها استفاده می‌شود.

شما می‌توانید توربین بادی را برخلاف پنکه در نظر بگیرید. یک پنکه از برق برای ایجاد باد استفاده می‌کند. توربین‌های بادی برعکس عمل می‌کنند یعنی از باد برای تولید برق استفاده می‌کنند! همان‌طور که باد پره‌های یک توربین بادی را می‌چرخاند، پره‌ها باعث چرخش می‌شوند و محور چرخان نیز به یک مولد الکتریکی یا ژنراتور برق متصل می‌شود که برق تولید می‌کند .

آیا می‌دانید چرا دانشمندان به باد به عنوان یک منبع انرژی نگاه می‌کنند؟

دلایل خوب زیادی وجود دارد. انرژی باد رایگان و تجدیدپذیر است. برخلاف اکثر نیروگاه‌ها، مزارع بادی آلودگی یا گازهای گلخانه‌ای منتشر نمی‌کنند .

با این حال، راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی می‌تواند هزینه زیادی داشته باشد. ولی با گذشت زمان، هزینه‌ی آن‌ها با انواع دیگر سیستم‌های تولید برق قابل رقابت است (و بنابراین به‌صرفه هستند). متأسفانه، شما نمی‌توانید کاری کنید که باد، هر زمان که بخواهید بوزد. این بدان معناست که مزارع بادی همیشه نمی‌توانند نیاز به برق را به محض تقاضا برآورده کنند.

با گذشت زمان، دانشمندان بر این باورند که فناوری‌های جدید باعث محبوبیت بیش‌تر نیروی باد می‌شوند. آن‌ها بر این باورند که مردم ممکن است روزی نیروی باد را در باتری‌ها ذخیره کنند تا به محض تقاضا از آن استفاده کنند. انرژی باد در حال حاضر حدود 3 درصد از برق ایالات متحده را تشکیل می‌دهد. کارشناسان بر این باورند که انرژی بادی تا سال ۲۰۳۰، حدود ۲۰ درصد از برق کشور را تشکیل خواهد داد.

 

 

ما منتظر نظرات شما هستیم.

مترجم و گردآورنده: مهرزاد تاره

منبع اصلی مطلب: wonderopolis.org

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی