تعریف کیلومتر (km) و تبدیل آن به مایل

5/5 - (1 امتیاز)
بسته به اینکه در کجای جهان رانندگی می‌کنید، ممکن است محدودیت سرعت را به جای مایل بر ساعت، بر حسب کیلومتر بر ساعت مشاهده کنید. این دو، فرق زیادی با هم دارند.
بسته به اینکه در کجای جهان رانندگی می‌کنید، ممکن است محدودیت سرعت را به جای مایل بر ساعت، بر حسب کیلومتر بر ساعت مشاهده کنید. این دو، فرق زیادی با هم دارند.

کیلومتر (km) یک واحد اندازه‌گیری استاندارد است که در سیستم متریک به کار می‌رود. این واحد برگرفته از واژه فرانسوی “kilomètre” به معنی هزار متر است. این واحد برای اندازه‌گیری طول و فاصله در طول یک مسیر مستقیم استفاده می‌شود.

انتخاب شما احتمالاً بجای متر یا میلی‌متر برای اندازه‌گیری جاده‌ها و سایر مسافت‌های دور، کیلومتر‌ است، چرا که نسبت به متر و میلی‌متر به یک واحد بزرگتر نیاز دارید. برای اطلاعات بیشتر در مورد سیستم متریک و زمان استفاده از کیلومتر به جای واحد‌های اندازه‌گیری کوچکتر، به ادامه مطلب مراجعه کنید.

یادگیری سیستم متریک ساده است زیرا می‌توانید فواصل یا حجم را در مضربی از ۱۰ اندازه‌گیری کنید. متر‌ استانداردی است که سایر واحد‌های اندازه‌گیری بر اساس آن هستند. به عنوان مثال، یک سانتی‌متر برابر با 1/100 (یک صدم) متر و یک میلی‌متر برابر با 1/1000 (یک هزارم) متر است.

این واحد کوچکتر، یعنی متر، برای محاسبه مساحت یک اتاق کافی است، اما هنگام سفر به شمال در بزرگراه، تلاش برای تخمین اندازه‌‌های بزرگ سرعت یا مسافت با این مقیاس خیلی کوچک، خسته‌کننده خواهد بود.

سیستم ایمپریال نیز به همین ترتیب یعنی مثل متر و کیلومتر عمل می‌کند، با این تفاوت که از مایل، فوت و اینچ به جای کیلومتر، متر و سانتی‌متر استفاده می‌کند.

یک مایل برابر با ۱.۶۰۹ کیلومتر، ۱ فوت تقریباً برابر با یک سوم متر و ۱ اینچ تقریباً ۲.۵ سانتی‌متر است. توجه داشته باشید که، در این تبدیل، ما به طور خاص به یک مایل در خشکی اشاره می‌کنیم – نه یک مایل دریایی، که کمی طولانی‌تر است (حدود ۱.۸ کیلومتر).

دوندگان یکی از معدود گروه‌های مردم هستند که این تبدیل‌ها را به خاطر دارند، چرا که مسابقات معمولاً بر حسب کیلومتر اندازه‌گیری می‌شوند. اما برای دیگران، در صورت نیاز به محاسبه سریع مسافت، معمولاً چندین برنامه و ماشین حساب مبدّل وجود دارد که شخص می‌تواند به آن‌ها مراجعه کند.

اغلب فرانسه با خلق سیستم متریک شناخته می‌شود. این سیستم اندازه‌گیری، اولین بار توسط ریاضی‌دان و ستاره‌شناس گابریل موتون (Gabriel Mouton) پیشنهاد شد، اما تا سال ۱۷۹۵ یعنی تا زمان انقلاب فرانسه مورد استفاده قرار نگرفت.

نویسنده: Mitch Ryan

مترجم: فؤاد پورفائز

منبع: howstuffworks.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی