امتیازدهی

نقاط عطف ناسا در هشت دهه فعالیت

در نگارخانه علم، منتخبی از برترین آلبوم‌های تصویری و تصاویر مفهومی علمی که توسط کادر اجرایی خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان انتخاب شده است، به معرض نمایش گذاشته شده است.

در این مطلب، مجموعه‌ای از لحظات مهم در طول اکتشاف و تحقیقات فضایی آژانس فضایی آمریکا (ناسا) در کتاب خارج از این جهان – نقاط عطف تاریخی در پرواز فضایی انسانی ناسا نوشته بیل شوارتز ثبت شده است. برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ بر روی آن‌ها کلیک کنید.

منبع: گاردین

ترجمه: کادر اجرایی خانه علم

شاتل فضایی چلنجر در حال صعود برای یک ماموریت یک هفته‌ای در مدار زمین در جولای 1985.

عکس: ناسا

هام، یک شامپانزه، قبل از پرواز آزمایشی آن در 31 ژانویه 1961، روی کاناپه کپسول شماره 5 مرکوری-ردستون 2 بسته شده است.

پرتاب فضاپیمای مرکوری-رداستون 3 (MR-3) از کیپ کاناورال در یک ماموریت زیرمداری – اولین پرواز فضایی سرنشین‌دار ایالات متحده – در 5 مه 1961.

یک پرواز بدون سرنشین Gemini 2 در 19 ژانویه 1965 منفجر شد. دومین پرتاب Titan II Gemini، فضاپیمای بدون سرنشین Gemini را برای پرتاب زیر مداری قبل از اولین مأموریت دو نفره این فضاپیمای ایالات متحده حمل کرد.

در 20 ژوئیه 1969، از چکمه‌ی یک فضانورد با دوربین 70 میلی‌متری سطح ماه در حین فعالیت برون‌خودروی آپولو 11 در ماه عکس‌برداری شد در حالی که نیل آرمسترانگ و باز آلدرین در ماژول قمری Eagle فرود آمدند تا دریای آرامش (Sea of Tranquility) را کاوش کنند، فضانورد همکار آن‌ها، مایکل کالینز، در فضاپیما باقی ماند.

یک وسیله نقلیه موسوم به لنگرگاه هدف بتا – قنطورس در طول سی و یکمین گردش فضاپیمای جمینی II به دور زمین، در 14 سپتامبر 1966 به این فضاپیما متصل شد. منطقه زیر خلیج کالیفرنیا است.

خلیج مکزیک و اقیانوس اطلس که از فضاپیمای آپولو 7 در ارتفاع 120 مایلی دریایی از زمین دیده می‌شوند. این عکس در سال 1968 در جریان سیصد و سی و چهارمین چرخش این فضاپیما به دور زمین، و 213 ساعت و 19 دقیقه پس از بلند شدن گرفته شده است.

بر روی زمین، در فاصله 240000 مایلی، پایان غروب خورشید از آفریقا می‌گذرد. خدمه این عکس را در صبح روز 24 دسامبر 1968 از روی ماه گرفتند. قطب جنوب در ناحیه سفید نزدیک انتهای چپ ناحیه غروب است. آمریکای شمالی و جنوبی زیر ابرها هستند.

یوجین سرنان، عضو خدمه آپولو 17، در 11 دسامبر 1972 در محل فرود بر روی ماه موسوم به Taurus Littrow، یک وسیله نقلیه را در اطراف ماژول ماه می‌راند.

شاتل فضایی کلمبیا از مرکز فضایی کندی بلند می‌شود و عصر جدیدی از سفرهای فضایی را آغاز می کند. مدارگرد قابل استفاده مجدد، با دو مخزن سوخت و دو تقویت کننده موشک جامد، برج پرتاب را هنگام ثبت این عکس پاکسازی کرده بود. جان یانگ و رابرت کریپن به ترتیب فرمانده و خلبان هواپیما بودند.

فضانوردان، استوری ماسگریو، سمت چپ، و دان پترسون در حین راهپیمایی فضایی خود در ماموریت STS-6 در اتاق فرمان شاتل فضایی چلنجر 7 در مدار زمین شناور شدند.

لحظاتی پس از احتراق، چلنجر، با دو تقویت کننده موشک جامد و یک مخزن سوخت خارجی برای یک ماموریت یک هفته‌ای در مدار زمین در 29 ژوئیه 1985 به پرواز در آمد.

روز نصب در ایستگاه فضایی بین المللی. خدمه آتلانتیس و اکسپدیشن 13 در اولین بار از سه راهپیمایی فضایی برنامه‌ریزی‌شده خود برای اتصال یک بخش از ایستگاه تلاش نمودند.

تصویری که توسط دوربین ناوبری سمت چپ مریخ نورد کنجکاوی در سال 2011 گرفته شده است

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی