تصویر نجومی روز ناسا: خوشه ستاره‌ای کروی NGC 6752

امتیازدهی

توضیح: در فاصله 13000 سال نوری، به سمت صورت فلکی جنوبی طاووس (Pavo)، خوشه ستاره‌ای کروی، NGC 6752، در هاله کهکشان راه شیری ما پرسه می‌زند.

NGC 6752 با بیش از 10 میلیارد سال قدمت، پس از خوشه‌های امگا قنطورس (Omega Centaur)، 47 توکانا (47 Tucanae) و مسیه 22 (Messier 22) در جایگاه چهارمین خوشه کروی درخشان در آسمان شب سیاره زمین قرار دارد.

این خوشه، بیش از 100 هزار ستاره را در کره‌ای به قطر حدود 100 سال نوری نگه می‌دارد. اکتشافات تلسکوپی NGC 6752 نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از ستاره‌های نزدیک به هسته خوشه، منظومه‌های ستاره‌ای چندگانه هستند. این اکتشافات، همچنین, حضور ستارگان آبی سرگردان را نشان می‌دهند، ستارگانی که به نظر می‌رسد برای وجود در یک خوشه‌ای که پیش‌بینی می شود ستارگان آن حداقل دو برابر خورشید سن داشته باشند بسیار جوان و پرجرم هستند. گمان می‌رود که این ستارگان آبی سرگردان از ادغام و برخورد ستاره‌ها در این محیط متراکم ستاره‌ای در هسته خوشه تشکیل شده‌اند.

این تصویر ترکیبی رنگی واضح، همچنین، ستارگان غول سرخ باستانی خوشه را در رنگ‌های زرد نشان می‌دهد. (توجه: ستاره آبی درخشان و سیخ‌دار در حدود ساعت 8 از مرکز خوشه، یک ستاره پیش‌زمینه (واقع در راه شیری-م) در امتداد خط دید منتهی به NGC 6752 است).

منبع: ناسا

Globular Star Cluster NGC 6752

2024 October 25

Image Credit & Copyright: Massimo Di Fusco, Aygen Erkaslan

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها