تصویر نجومی روز ناسا: نپتون در شب

امتیازدهی

توضیح: نپتون، غول یخی، در آسمان شب زمین کم‌سو است. حدود 30 برابر دورتر از خورشید نسبت به سیاره زیبای ما، تلسکوپ‌هایی لازم است تا نگاهی اجمالی به این دنیای کم‌نور و دور داشته باشیم. ولی به هر حال، گرفتن این نمای دراماتیک از شب نپتون برای تلسکوپ‌های نزدیک سیاره زمین امکان‌پذیر نیست.

با نگاه کردن از درون منظومه شمسی، آن‌ها (تلسکوپ‌ها) فقط می‌توانند سمت روز نپتون را در معرض دید قرار دهند. در واقع این تصویر از سمت شب نپتون، با هلال باریک نپتون در کنار هلال قمر بزرگش تریتون توسط وویجر 2 گرفته شده است.

فضاپیمای وویجر 2 که در سال 1977 از سیاره زمین پرتاب شد، در سال 1989 از خارجی‌ترین سیاره منظومه شمسی عبور کرد و در حالی که این فضاپیمای روباتیک به سفر خود به سمت فضای بین ستاره‌ای ادامه می‌داد، رو به سمت عقب به نپتون نگاهی انداخت.

منبع: ناسا

Neptune at Night

2024 November 9

Image Credit & Copyright: Voyager 2, NASA

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی