توضیح: این تصویر خیرهکننده مادون قرمز یک سال پیش زمانی که «تلسکوپ فضایی جیمز وب» کاوش در کیهان را آغاز کرد منتشر شد.
این نمای جهان اولیه با نوردهی 12 و نیم ساعته در حوالی صورت فلکی جنوبی ماهی پرنده (Volans)، توسط ابزار موسوم به NIRCam Webb (دوربین مادون قرمز اصلی جمیز وب-مترجم) به دست آمد.
البته، ستارگانی که در تصویر با شش پره دیده میشوند، در کهکشان راه شیری ما قرار دارند. پراش نور در این ستارگان (ایجاد الگوی چندپره-مترجم)، الگوی مشخصه 18 آینه شش ضلعی جیمز وب است که با هم به عنوان یک آینه منفرد به قطر 6.5 متر عمل میکنند.
هزاران کهکشان که میدان دید را پر کردهاند، اعضای خوشه کهکشانی دوردست SMACS0723-73 هستند که حدود 4.6 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. کمانهای درخشانی که به نظر میرسد به میدان دید عمیق نفوذ میکنند، در واقع کهکشانهای دورتر هستند. تصاویر آنها توسط ماده تاریک خوشه کهکشانی مذکور تحریف و بزرگنمایی میشوند، اثری که به عنوان لنزیشدن گرانشی (gravitational lensing) شناخته میشود.
ابزار NIRISS جیمز وب، با تجزیه و تحلیل نور حاصل از دو کمان جداگانهای که در زیر ستاره درخشان چند پره قرار دارند، نشان میدهد که این کمانها هر دو، در واقع تصویر یک کهکشان پسزمینه هستند. و نور آن کهکشان، حدود 9.5 میلیارد سال طول کشیده است تا به تلسکوپ فضایی جیمز وب برسد.
منبع: ناسا
Webb’s First Deep Field
2023 July 15
Image Credit: NASA, ESA, CSA, STScI, NIRCam
زیباترین و چشم نواز ترین تصویری که میشه با چشم در هر زمینهای دید ، همین عکس معروف به میدان عمق دید جیمز وب هستش. دیگه واقعاً کلمات از وصف این تصویر عاجز و ناتوانند.
نمیدونم چی باید بگم.