تصویر نجومی روز ناسا: تصویر فرابنفش ماهواره آکاتسوکی از زهره

امتیازدهی

توضیح: چرا زهره (ناهید) اینقدر با زمین متفاوت است؟

ژاپن برای کمک به فهم این موضوع، فضاپیمای روباتیک آکاتسوکی (Akatsuki spacecraft) را به فضا پرتاب کرد که در اواخر سال 2015 پس از یک ماجراجویی پنج ساله برنامه‌ریزی‌نشده در اطراف و اکناف منظومه شمسی، وارد مدار ناهید شد. حتی با وجود اینکه آکاتسوکی از عمر برنامه‌ریزی‌شده اولیه خود گذشته بود، فضاپیما و ابزارهای آن آنقدر خوب عمل می‌کردند که بسیاری از مأموریت‌های اصلی آن دوباره برقرار شد.

ابزارآلات آکاتسوکی که با نام مدارگرد آب و هوای زهره نیز شناخته می‌شود، ناشناخته‌های سیاره خواهر زمین را بررسی کرد، از جمله اینکه: آیا آتشفشان‌های آن هنوز فعال هستند، آیا رعد و برق در جو متراکم آن رخ می دهد، و چرا سرعت باد در زهره بسیار بیشتر از سرعت چرخش سیاره است.

در تصویری که در اینجا به نمایش درآمده و توسط دوربین فرابنفش (UVI) آکاتسوکی گرفته شده است، سمت روز زهره با ابر V شکلی که در مقیاس سیاره و بسیار بزرگ است، نشان داده شده است. این تصویر، سه رنگ ماوراء بنفش را نشان می‌دهد و نشان‌دهنده یک منطقه با کاهش فراوانی نسبی دی اکسید گوگرد است که به رنگ آبی کم‌رنگ نشان داده شده است.

علاوه بر سایر اکتشافات، تجزیه و تحلیل تصاویر و داده های آکاتسوکی، نشان داد که زهره دارای جت استوایی (equatorial jet)، مشابه جریان جت زمین است (جت استوایی به جریان سریع‌تر اتمسر در نزدیک استوا گفته می‌شود-مترجم).

منبع: ناسا

Venus in Ultraviolet from Akatsuki

2023 July 3

Image Credit & Copyright: JAXA, Planet-C Project Team; h/t: Mehmet Hakan Özsaraç

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها