تصویر نجومی روز ناسا: فالکون و ردستون

5/5 - (1 امتیاز)

توضیح: در عکسی از ساعات اولیه 29 ژوئیه (به وقت گرینویچ)، یک موشک ردستون و کپسول مرکوری (Redstone rocket and Mercury capsule) در مجتمع پرتاب کیپ کاناورال 5 به نمایش گذاشته شده است.

در بالای ردستون، نوردهی طولانی به مدت 8 دقیقه، مسیر پرتاب موشک فالکون اسپیس ایکس (SpaceX Falcon Heavy rocket) را به تصویر کشیده است.

محموله سنگین ماهواره ارتباطی فالکون با وزن 9 تن به مدار زمین‌همگام (geosynchronous orbit پی‌نوشت را ببینید-مترجم) در حدود 22000 مایلی بالای سیاره زمین می‌رود.

پرتاب تاریخی موشک ردستون در می 1961، فضانورد آلن شپرد (Alan Shepard) را در یک پرواز فضایی زیر مداری به ارتفاع حدود 116 مایلی رساند.

در نزدیکی بالای قاب، دو تقویت‌کننده جانبی قابل استفاده مجدد این موشک فالکون، از هم جدا و مانور آتش ورود (entry burn مانوری است که فضاپیماهای اسپیس‌ایکس در لحظه بازگشت به اتمسفر اجرا می‌کنند-مترجم) را اجرا می‌کنند. آنها در کنار هم در منطقه فرود 1 و 2 مجموعه فضائی کارناوال (Canaveral’s Landing Zone 1) در دوردست تصویر به زمین بازگشتند.

منبع: ناسا

The Falcon and the Redstone

2023 August 3

Image Credit & Copyright: Matt Haskell


پی‌نوشت: مدار زمین‌همگام (GEO) یک مدار پادساعتگرد و کم‌شیب در اطراف زمین است که دارای دوره زمانی 23 ساعت و 56 دقیقه و 4 ثانیه است. به نظر می‌رسد یک فضاپیما در مدار زمین‌همگام در یک طول جغرافیایی ثابت بالای زمین باقی می‌ماند. فضاپیماها در این مدار هر روز در ساعت معینی به یک نقطه ثابت از آسمان برمی‌گردند-مترجم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی