تصویر نجومی روز ناسا: دهانه برخوردی استیکنی

5/5 - (1 امتیاز)

توضیح: دهانه برخوردی استیکنی، بزرگترین دهانه بر روی قمر مریخی فوبوس، به نام کلویی آنجلین استیکنی هال، ریاضیدان و همسر آساف هال ستاره‌شناس نامگذاری شده است.

آساف هال هر دو قمر سیاره سرخ را در سال 1877 کشف کرد. دهانه برخوردی استیکنی با عرض بیش از 9 کیلومتر، تقریباً نصف قطر فوبوس است، یعنی آنقدر بزرگ که برخوردی که دهانه را ایجاد کرده است، احتمالاً نزدیک به متلاشی‌کردن این قمر کوچک بوده است.

این تصویر رنگی پیشرفته از استیکنی و محیط اطرافش توسط دوربین HiRISE موجود بر روی مدارگرد شناسایی مریخ، هنگام عبور از حدود شش هزار کیلومتری فوبوس در مارس 2008 ثبت شد.

حتی با وجود اینکه گرانش سطحی قمر سیارک‌مانند فوبوس کمتر از یک هزارم گرانش زمین است، رگه‌ها نشان می‌دهند که مواد سست در داخل دیواره‌های دهانه در طول زمان به پایین سر خورده‌اند. مناطق مایل به آبی روشن در نزدیکی لبه دهانه می‌تواند سطح نسبتاً تازه و فرسایش‌نیافته قمر را نشان دهد.

منشأ شیارهای عجیب در امتداد سطح، مرموز است، اما ممکن است مربوط به تنش‌های جزر و مدی فوبوس باشد که هنگام عبور از نزدیکی مریخ ایجاد می‌شوند یا حتی ممکن است در اثر خود برخورد ایجاد شده باشند.

منبع: ناسا

Stickney Crater

2023 July 8

Image Credit: HiRISE, MRO, LPL (U. Arizona), NASA

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها