تصویر نجومی روز ناسا: سیاره زمین از نگاه اوریون

امتیازدهی

توضیح: یک سال پیش در 16 نوامبر 2022 در ساعت 1:47 بامداد به وقت شرق آمریکا، موشکی از سامانه پرتاب فضایی، سیاره زمین را ترک می‌کرد که فضاپیمای اوریون (Orion) را در مأموریت آرتمیس 1 (Artemis I) یعنی اولین آزمایش یکپارچه سیستم‌های اکتشاف فضای عمیق ناسا حمل می‌کرد.

بیش از یک ساعت پس از پرتاب از مجتمع پرتاب تاریخی 39B مرکز فضایی کندی {محل پرتاب آپولو 4}، یکی از دوربین‌های ویدیویی خارجی اوریون، این منظره از چشم‌انداز جدید خود از فضا را ثبت کرد.

در پیش‌زمینه، موتور سیستم مانور مداری اوریون و موتورهای کمکی، در پایین ماژول خدمات اروپایی قرار دارند. در ورای یکی از بال‌های 7 متری آرایه خورشیدی گسترده این ماژول، دنیای خانه زیبای این فضاپیما {یعنی زمین} قرار دارد.

ماموریت بدون سرنشین آرتمیس 1با انجام پروازهای نزدیک به سطح ماه و رسیدن به مدار برگشتی 70000 کیلومتری بالای ماه، بیش از 25 روز به طول انجامید و قابلیت‌هایی را برای امکان اکتشاف انسان در ماه و مریخ آزمایش کرد.

با تکیه بر موفقیت آرتمیس 1، ماموریت آرتمیس 2 (Artemis II) در تاریخی پس از نوامبر 2024 با یک خدمه 4 نفره به دور ماه خواهد چرخید و دوباره به زمین برمی‌گردد.

منبع: ناسا

Planet Earth from Orion

2023 November 18

Image Credit: NASA, Artemis I

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده بود.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی