تصویر نجومی روز ناسا: NGC 4632: کهکشانی با یک حلقه قطبی پنهان

امتیازدهی

توضیح: کهکشان NGC 4632 رازی را از تلسکوپ‌های نوری پنهان می‌کند: اطراف آن را حلقه‌ای از گاز هیدروژن خنک احاطه کرده است که در مدار 90 درجه نسبت به صفحه مارپیچی کهکشان می‌چرخد. چنین کهکشان‌های حلقه‌دار قطبی قبلاً با استفاده از نور ستاره‌ها کشف شده بودند. با این حال، NGC 4632 یکی از اولین مواردی است که در آن بررسی با تلسکوپ رادیویی، یک حلقه قطبی را نشان داد.

تصویر ترکیبی نمایش‌داده‌شده در اینجا، این حلقه گازی مشاهده‌شده با تلسکوپ بسیار حساس اسکاپ (ASKAP) را با داده‌های نوری تلسکوپ سوبارو (Subaru) ترکیب کرده است. با استفاده از واقعیت مجازی، اخترشناسان، گاز موجود در صفحه اصلی کهکشان را از حلقه جدا کردند و گرادیان رنگی ظریف، حرکت مداری آن را نشان می‌دهد.

چرا حلقه‌های قطبی وجود دارند؟ آن‌ها می‌توانند موادی باشند که از یک کهکشان که نظر گرانشی با یک کهکشان همراه برهم‌کنش دارد خارج شده باشند. یا گاز هیدروژن در امتداد رشته‌های شبکه کیهانی جریان می‌یابد و به حلقه‌ای در اطراف یک کهکشان اضافه می‌شود، جایی که بخشی از این گاز به صورت گرانشی به ستاره‌ها جذب می‌شود.

منبع: ناسا

NGC 4632: Galaxy with a Hidden Polar Ring

2023 September 13

Credit: Jayanne English (U. Manitoba), Nathan Deg (Queen’s University) & WALLABY Survey, CSIRO/ASKAP, NAOJ/Subaru Telescope; Text: Jayanne English (U. Manitoba)

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها