تصویر نجومی روز ناسا: متان کشف‌شده در سیاره فراخورشیدی دوردست

5/5 - (1 امتیاز)

توضیح: بجز اینجا، در کجا زندگی ممکن است وجود داشته باشد؟

یکی از بزرگترین سوالات بشریت، یعنی تعیین مکان سیاراتی که در آن حیات فراخورشیدی ممکن است زنده بماند، در سال 2019 با کشف مقدار قابل توجهی بخار آب در اتمسفر سیاره فراخورشیدی دوردست K2-18b، گامی رو به جلو برداشت.

این سیاره و ستاره مادرش، K2-18، در فاصله 124 سال نوری از ما به سمت صورت فلکی شیر (Leo) قرار دارند. این سیاره فراخورشیدی به طور قابل توجهی بزرگتر و پرجرمتر از زمین ما است، اما در منطقه قابل سکونت ستاره اصلی خود به در آن می‌چرخد. ستاره K2-18، اگرچه قرمزتر از خورشید ما است، اما در آسمان سیاره K2-18b با یک روشنایی مشابه خورشید در آسمان زمین، می‌درخشد.

کشف آب اتمسفری در سال 2019 بر اساس داده‌های سه تلسکوپ فضایی هابل، اسپیتزر و کپلر با توجه به جذب رنگ‌های بخار آب هنگام عبور این سیاره از مقابل ستاره‌اش انجام شد. اکنون در سال 2023، مشاهدات بیشتر توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب در نور مادون قرمز، شواهدی از مولکول‌های دیگر نشان‌گر حیات از جمله متان را کشف کرده است.

نگاره امروز، سیاره فراخورشیدی K2-18b را در منتهی‌الیه سمت راست همراه با ماه آن (مرکز) نشان می‌دهد که با هم به دور یک ستاره کوتوله قرمز که در پایین سمت چپ به تصویر کشیده شده است می‌گردند.

منبع: ناسا

Methane Discovered on Distant Exoplanet

2023 September 20

Illustration Credit: Ahmad Jabakenji (ASU Lebanon, North Star Space Art); Data: NASA, ESA, CSA, JWST

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها