تصویر نجومی روز ناسا: M1: سحابی خرچنگ

امتیازدهی

توضیح: سحابی خرچنگ (Crab Nebula) به عنوان M1 یعنی اولین شی در فهرست معروف قرن هجدهم چارلز مسیه (Charles Messier) از چیزهایی که دنباله‌دار نیستند، فهرست‌بندی شده است.

در واقع، اکنون خرچنگ به عنوان باقیمانده یک ابرنواختر (supernova remnant) شناخته می‌شود، بقایای انفجار مرگ‌آور یک ستاره عظیم که توسط ستاره‌شناسان در سال 1054 مشاهده شد.

این تصویر واضح از دوربین NIRCam (دوربین نزدیک به مادون قرمز) تلسکوپ فضایی جیمز وب و دوربین MIRI (دوربین میانه مادون قرمز) درخشش وهم‌آور و رشته‌های تکه‌تکه‌شده ابرِ همچنان در حال انبساط بقایای بین‌ستاره‌ای را در نور فروسرخ بررسی می‌کند.

یکی از عجیب‌ترین اجرام شناخته‌شده برای ستاره‌شناسان مدرن، تپ اختر خرچنگ (Crab Pulsar)، یک ستاره نوترونی که هر 30 ثانیه یکبار می‌چرخد، به عنوان یک نقطه درخشان در نزدیکی مرکز سحابی قابل مشاهده است. مانند یک دینام (مولد نیروی الکتریکی) کیهانی، این بقایای فروپاشیده از هسته ستاره‌ای، به درخشش سحابی خرچنگ را در سراسر طیف الکترومغناطیسی نیرو می‌بخشد.

سحابی خرچنگ که حدود 12 سال نوری وسعت دارد، تنها در فاصله 6500 سال نوری از ما در صورت فلکی ثور (constellation Taurus) قرار دارد.

منبع: ناسا

M1: The Crab Nebula

2023 November 9

Image Credit: NASA, ESA, CSA, STScI; Tea Temim (Princeton University)

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها