آیا تا به حال فکر کردهاید که …
- آیا در نپتون باران الماس میبارد؟
- چه چیزی باعث بارش الماس در سیارات دیگر میشود؟
- چه چیزی نپتون را منحصر به فرد میکند؟
بله، هر سیاره در منظومه شمسی ویژگیهای خاصی دارد که آن را از بقیه متمایز میکند. باور نمیکنید؟
فقط به نپتون نگاه کنید — در آنجا باران الماس میبارد!
به عنوان دورترین سیاره از خورشید، مدتهاست که مطالعه نپتون دشوار بوده است. در واقع، این یکی از دو سیاره منظومه شمسی است که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست. نپتون همچنین تنها سیارهای است که توسط ریاضیدانان پیشبینی شد که وجود دارد، قبل از آنکه واقعاً دیده شود.
به عنوان دورترین سیاره از خورشید، مدتهاست که مطالعه نپتون دشوار بوده است. در واقع، این یکی از دو سیاره منظومه شمسی است که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست. نپتون همچنین تنها سیارهای است که توسط ریاضیدانان پیشبینی شد که وجود دارد، قبل از آنکه واقعاً دیده شود.
امروزه، مردم بیش از هر زمان دیگری در مورد نپتون میدانند. در سال ۱۹۸۱، دانشمند ماروین راس (Marvin Ross) پیشبینی کرد که در این سیاره باران الماس میبارد. او گفت که هر دو غول یخی (نپتون و اورانوس) ممکن است این پدیده را تجربه کنند. در سال ۲۰۲۰، یک آزمایش ثابت کرد که این امر ممکن است.
برای انجام این آزمایش، پژوهشگران دانشگاه استنفورد شرایط نپتون را در آزمایشگاه خود مدلسازی کردند. آنها با اعمال حرارت و فشار شدید بر پلیاستایرن (یک مادهی پتروشیمیایی) شروع کردند. سپس با استفاده از لیزر، امواج شوکدار را از میان ماده عبور دادند.
با استفاده از اشعه ایکس، آنها مشاهده کردند که چه اتفاقی میافتد. عناصر تشکیلدهنده پلیاستایرن از یکدیگر جدا شدند. این امر منجر به تشکیل اتمهای کربن و هیدروژن شد. تحت فشار، کربن به الماس تبدیل شد. بر اساس این یافتهها، پژوهشگران معتقدند که احتمالاً در سیاره نپتون واقعاً باران الماس میبارد.
فقط تصور کنید! چه احساسی خواهد داشت اگر در میان یک بارش الماس در نپتون گرفتار شوید؟
فعلاً هیچ انسانی نمیتواند از این تجربه صحبت کند با این حال، از زمان کشف نپتون در سال ۱۸۴۶، کارشناسان اطلاعات زیادی درباره این سیاره به دست آوردهاند.
در نپتون، یک سال ۶۰,۱۹۰ روز زمینی طول میکشد. با این حال، دورترین سیاره از خورشید روزهای کوتاهتری نسبت به زمین دارد. نپتون هر ۱۶ ساعت یک بار به طور کامل به دور خود میچرخد.
فاصله نپتون از خورشید چقدر است؟
حدود ۲.۸ میلیارد مایل! (حدود 4.5 میلیارد کیلومتر-م)
در واقع، گاهی فاصله نپتون از خورشید بیشتر از فاصله پلوتو از خورشید است. این یکی از دلایلی است که انسانها برای مطالعه این سیاره دچار مشکل هستند. رسیدن به آنجا دشوار است! تنها یک فضاپیما، یعنی وویجر ۲، به نپتون سفر کرده است.
آیا این بدان معناست که نپتون تنهاست؟
لزوماً نه. این سیاره پنج حلقه و ۱۴ قمر دارد که همراهش هستند. با این حال، این سیاره قادر به پشتیبانی از زندگی به شکلی که ما میشناسیم نیست.
آیا دوست دارید روزی یک بارش الماس در نپتون را ببینید؟
هر چیزی ممکن است. شاید شما فناوری فضایی بزرگی را اختراع کنید که ما را به آنجا ببرد!
ما منتظر نظرات شما هستیم.
مترجم و گردآورنده: مهرزاد تاره
منبع اصلی مطلب: wonderopolis.org