تصویر نجومی روز ناسا: صورت فلکی قو: حباب و هلال

امتیازدهی

توضیح: ستارگان با مردنشان، ابر ایجاد می‌کنند. دو ابر گاز و غبار حاصل از مرگ دو ستاره‌ را می‌توان در حوالی صورت فلکی قو (Cygnus) پیدا کرد که در عرصه‌های ستاره‌ای غنی، در صفحه کهکشان راه شیری ما شناور هستند.

آنچه در اینجا در میدان دید تلسکوپی به نمایش درآمده است سحابی حباب صابون (Soap Bubble) (سمت چپ پایین) و سحابی هلال (Crescent Nebula) (بالا سمت راست) هستند. هر دو در مرحله نهایی زندگی یک ستاره شکل گرفته‌اند.

سحابی هلال که با نام NGC 6888 نیز شناخته می‌شود، زمانی شکل گرفت که ستاره پرجرم و مرکزی‌اش موسوم به ولف-رایت (Wolf-Rayet star)، یا WR 136 پوشش بیرونی خود را در یک باد شدید ستاره‌ای رها کرد. WR 136 با سوختن با سرعتی حیرت‌آور به پایان یک دوره از عمرش نزدیک می‌شود که این امر منجر به یک انفجار ابرنواختری تماشایی خواهد شد.

سحابی حباب صابون که در سال 2013 کشف شد، احتمالاً یک سحابی سیاره‌ای و به نوعی کَفَن نهایی یک ستاره با جرم کمتر و با عمر طولانی و شبیه به خورشید است که قرار است با تبدیل به یک کوتوله سفید به آرامی سرد شود.

هر دو سحابی ستاره‌ای حدود 5000 سال نوری از ما فاصله دارند و سحابی بزرگتر یعنی هلال، وسعتی در حدود 25 سال نوری دارد. در طی چند میلیون سال، هر دو احتمالاً پراکنده و محو خواهند شد.

 

منبع: ناسا

Cygnus: Bubble and Crescent

2023 September 4

Credit & Copyright: Abdullah Al-Harbi

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها