تصویر نجومی روز ناسا: گیسوی چرخان دنباله‌دار پونز بروکس

امتیازدهی

توضیح: یک دنباله‌دار درخشان در طول خورشید گرفتگی کامل ماه آینده قابل مشاهده خواهد بود.

این تصادف بسیار غیرعادی به این دلیل اتفاق می‌افتد که بازگشت دنباله‌دار پونز بروکس یا پی12 (Comet 12P/Pons-Brooks) به درون منظومه شمسی، آن را در خلال خورشید گرفتگی کامل زمین در 8 آوریل، به طور تصادفی، در فاصله 25 درجه‌ای از خورشید قرار می‌دهد.

در حال حاضر این دنباله‌دار فقط در مرز رؤیت با چشم غیرمسلح قرار دارد و در اوایل عصر، با دوربین‌های دوچشمی در حوالی صورت فلکی ماهی (Pisces) به بهترین شکل قابل مشاهده است.

با این حال، حتی در حال حاضر نیز ستاره دنباله دار پونز بروکس، نمایش خوبی برای تصاویر عمیق دوربین‌ها دارد.

تصویر ارائه شده، ترکیبی از سه رنگ بسیار خاص است که دم یونی دائماً در حال تغییرِ دنباله‌دار را به رنگ آبی روشن، و گیسوی بیرونی آن را به رنگ سبز نشان می‌دهد، و نیز مقداری گاز درخشان قرمز در پیرامون گیسوی دنباله‌دار را به صورت مارپیچی نمایان می‌کند.

تصور می‌شود که این مارپیچ ناشی از گازی است که توسط هسته‌ی به کندی در حال چرخشِ این دنباله‌دارِ یخی غول‌پیکر خارج می‌شود.

اگرچه پیش‌بینی روشنایی آینده دنباله‌دارها همیشه دشوار است، ولی دنباله‌دار پونز بروکس به طور ‌ویژه مستعد درخشش خارق‌العاده بوده است، و این امر پیش‌بینی میزان روشنایی آن در هنگام عبور ماه از مقابل خورشید در 8 آوریل (20 فروردین 1403) را دشوارتر می‌کند.

منبع: ناسا

Comet Pons-Brooks’ Swirling Coma

2024 March 18

Image Credit & Copyright: Jan Erik Vallestad

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها