تصویر نجومی روز ناسا: چاندرایان 3 به ماه می‌رود

امتیازدهی

توضیح: پرندگان به این بلندی پرواز نمی‌کنند. هواپیماها به این سرعت نمی‌روند. مجسمه آزادی وزن کمتری دارد. هیچ گونه‌ای غیر از انسان حتی نمی‌تواند آنچه را که در حال وقوع است درک کند، و البته هیچ انسانی از هزاره پیش هم این‌ها را درک نمی‌کند.

پرتاب یک موشک به سمت فضا رویدادی است که موجب ترس آمیخته با احترام است و توصیف را به چالش می‌کشد.

در این تصویر که هفته گذشته ثبت شد، موشک LVM3 سازمان تحقیقات فضایی هند از مرکز فضایی ساتیش داوان (Satish Dhawan) واقع در جزیره سریهاریکوتای هند (Sriharikota Island) به فضا پرتاب شد. از همان ابتدا، کشتی موشکی 600000 کیلوگرمی، ماه‌پیمای عظیم چاندرایان-3 (Chandrayaan-3 در زبان سانسکریت به معنای ماه‌نورد است-مترجم) را از زمین بلند کرد. چاندرایان-3 قرار است در اواخر ماه اوت (شهریور) به ماه برسد و یک مریخ نورد روباتیک را در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود بیاورد.

موشک‌هایی که به فضا می‌روند اکنون هر چند روز یک‌بار از جایی روی زمین پرتاب می‌شوند.

منبع: ناسا

Chandrayaan-3 Launches to the Moon

2023 July 19

Image Credit & Copyright: Sruthi Suresh (Space Group)

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده بود.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی