تصویر نجومی روز ناسا: دب اکبر بر فراز کوه هرم

امتیازدهی

توضیح: اولین بار کی این گروه از ستارگان را شناختید؟

اگرچه آنها برای بسیاری از مردم در سراسر جهان آشنا هستند، اما فرهنگ‌های مختلف این ستاره‌شناسی را با نمادها و فولکلورهای مختلف مرتبط کرده اند. این ستارگان که در ایالات متحده به عنوان دب اکبر شناخته می شوند (Big Dipper)، بخشی از صورت فلکی هستند که توسط اتحادیه بین المللی نجوم در سال 1922 به عنوان خرس بزرگ (دب اکبر) نامگذاری شد (Great Bear (Ursa Major)).

نام ستاره‌های معروف این ستارگان عبارتند از (از چپ به راست) قائد (Alkaid)، عناق یا سها (Mizar/Alcor)، جون (Alioth)، مغرز (Megrez)، فخذ (Phecda)، مراق (Merak) و دبه (Dubhe).

البته بعید است که ستارگان در هر صورت فلکی از نظر فیزیکی به هم مرتبط باشند. اما با کمال تعجب، به نظر می‌رسد که اکثر ستاره‌های دب اکبر در جهتی یکسانی حرکت می‌کنند، ویژگی‌ای که آنها با سایر ستارگانی به اشتراک می‌گذارند که در منطقه بزرگ‌تری در سراسر آسمان پخش شده‌اند. حرکت مشترک اندازه‌گیری‌شده آنها نشان می‌دهد که همه آنها متعلق به یک خوشه ستاره‌ای نامتراکم و نزدیک هستند که تصور می‌شود به طور متوسط تنها حدود 75 سال نوری از ما فاصله دارد و تا 30 سال نوری وسعت دارد. این خوشه ستاره‌ای بیشتر به عنوان گروه متحرک دب اکبر (Ursa Major Moving Group) شناخته می‌شود.

تصویر نمایش‌داده‌شده، این ستارگان نمادین را اخیراً در بالای کوه هرم یا پیرامید (Pyramid Mountain) در آلبرتا کانادا ثبت کرده است.

منبع: ناسا

Big Dipper over Pyramid Mountain

2023 December 10

Image Credit & Copyright: Steve Cullen

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها