توضیح: آن هاله قرمز غیرمعمول اطراف این شفق قطبی چیست؟ این هاله، یک کمان شفق قطبی قرمز پایدار (Stable Auroral Red) یا سار (SAR) است. قوسهای سار نادر هستند و فقط از سال 1954 مورد شناسایی و مطالعه قرار گرفتهاند.
عکس با زاویه باز امروز، که تقریباً کل قوس سار را در اطراف شفقهای معمولی سبز و قرمز ثبت میکند، در اوایل این ماه در پولبورن (Poolburn) نیوزیلند، در طی یک دوره خاص طوفان ژئومغناطیسی پر انرژی گرفته شد.
چرایی شکلگیری کمانهای سار همچنان موضوع تحقیق است، اما احتمالاً به میدان مغناطیسی محافظ زمین ارتباط دارد، میدانی که توسط آهن مذابی که در اعماق زمین جریان دارد ایجاد شده است.
این میدان مغناطیسی معمولاً ذرات باردار ورودی از باد خورشیدی را به سمت قطبهای زمین هدایت میکند. با این حال، همچنین، این میدان، حلقهای از یونها را نزدیکتر به استوا به دام میاندازد، جایی که آنها میتوانند از مگنتوسفر در طول فعالیتهای خورشیدی بالا انرژی بگیرند. الکترونهای پرانرژی موجود در این حلقه یونی، میتوانند با اکسیژنی برانگیخته در در ارتفاعات یونوسفر زمین که مرتفعتر از شفق عادی هستند، برخورد کرده و باعث شوند که اکسیژن، به رنگ قرمز بدرخشد. تحقیقات در حال انجام شواهدی را نشان میدهد که یک کمان سار قرمز حتی میتواند به یک استیو (STEVE) بنفش و سبز تبدیل شود.
منبع: ناسا
A SAR Arc from New Zealand
2024 January 3
Image Credit & Copyright: Tristian McDonald; Text: Tiffany Lewis (Michigan Tech U.)