2.5/5 - (2 امتیاز)

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که …

  • خودرو فرمول یک چیست؟
  • جایزه بزرگ (موناکو) چیست؟
  • چه چیزی باعث می‌شود خودروهای فرمول یک این‌قدر سریع باشند؟
  • آیا تا به حال درباره‌ی مسابقات فرمول یک شنیده‌اید؟
  • آیا می‌دانید خودروهای فرمول یک، به چه شکلی هستند؟

خودرو فرمول یک (Formula One car) ماشینی است تک صندلی – هیچ مسافری نمی‌تواند در این اتومبیل‌های مسابقه سوار شود -، کابین باز، چرخ باز – به این معنی که چرخ‌های آن‌ها خارج از بدنه ماشین قرار دارد – با بال‌های جلو و عقب بزرگ. دارای موتوری در پشت راننده که در مسابقات فرمول یک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با ما همراه باشید تا درباره این خودروهای محبوب و مشهور اطلاعاتی جدید به شما بدهیم.

خودروی تک صندلی فرمول یک

آیا تا به حال مسابقه فرمول یک را دیده‌اید؟ اگر چنین است، می‌دانید که این خودروها برای سرعت بالا ساخته شده‌اند. آن‌ها به طور متوسط قادر هستند به سرعت 185 مایل (۲۹۸ کیلومتر) در ساعت برسند. سریع‌ترین سرعت ثبت شده تاکنون برای یک خودروی فرمول یک ۲۲۳.۵ مایل (۳۶۰ کیلومتر) در ساعت بوده است. این خودروها، هم‌چنین، به دلیل شتاب سریع بسیار شناخته شده هستند. ماشین‌های فرمول یک می‌توانند ظرف 5 ثانیه با سرعت صفر شروع کنند و به سرعت ۱۰۰ مایل (۱۶۰ کیلومتر) در ساعت برسند و دوباره متوقف شوند.

مسابقه فرمول یک

چه چیزی باعث می‌شود خودروهای فرمول یک این‌قدر سریع باشند؟ هر خودروی فرمول یک دارای یک بال جلو و عقب است. این‌ها اتومبیل‌ها را آیرودینامیک‌تر (Aerodynamics) می‌کند. بال عقب هم‌چنین دارای یک سامانه کاهش پسار (DRS) است. این سامانه، پتانسیل افزایش سرعت خودرو را دارد. استفاده از آن فقط در نقاط خاصی در طول یک مسابقه فرمول یک مجاز است.

دی‌آراس در موقعیت‌های باز (بالا) و بسته (پایین)

علاوه بر این، ماهیت سبک‌وزن خودروهای فرمول یک به آن‌ها کمک می‌کند تا در یک مسیر با سرعت‌ چشمگیری مسابقه دهند. آن‌ها زمانی از آلومینیوم جامد ساخته می‌شدند، اما خودروهای فرمول یک امروزی از مواد بسیار سبک‌تری مانند الیاف کربن (Carbon fibers) ساخته می‌شوند. وزن آن‌ها نیز به شدت توسط مقررات مسابقات فرمول یک کنترل می‌شود – با احتساب راننده، هر ماشین باید حداقل 1631 پوند (740 کیلوگرم) وزن داشته باشد.

مسابقات فرمول یک، مسابقه جایزه بزرگ (grands prix) نامیده می‌شوند. یک جایزه بزرگ زمانی به پایان می‌رسد که یک راننده به علامت 189.5 مایل (305 کیلومتر) برسد. بیش‌تر مسابقات در مسیرهای ویژه برگزار می‌شود، اما یکی از آن‌ها در خیابان‌های عمومی برگزار می‌شود. آن مسابقه عمومی، جایزه بزرگ موناکو (Monaco Grand Prix) نامیده می‌شود و یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای سالانه در دنیای این مسابقه است.

هر ساله مسابقات فرمول یک، دو عنوان قهرمانی اعطا می‌کنند. یکی، عنوان قهرمان جهان رانندگان فرمول یک (Formula One World Drivers’ Championship) است و به راننده‌ای داده می‌شود که در طول فصل مسابقه بهترین عملکرد را داشته باشد. دومین عنوان قهرمانی هم به عملکرد یک خودروی خاص داده می‌شود و قهرمان خودروسازان فرمول یک (Formula One Constructors’ Championship) نامیده می‌شود.

تیم‌ها زمان و پول زیادی را صرف ساخت سریع‌ترین خودروهای فرمول یک می‌کنند. به عنوان مثال، شرکت‌های بزرگی مانند فراری و مرسدس در یک سال بیش از 400 میلیون دلار برای خودروهای خود هزینه می‌کنند. با این حال، از سال 2021، مقررات، مبلغی را که تیم‌ها می‌توانند برای ساخت خودروهای فرمول 1 خرج کنند، به 175 میلیون دلار محدود می‌کنند.

آیا تا به حال مسابقات فرمول یک را تماشا کرده اید؟ آیا دوست دارید در آینده خودتان یک خودروی فرمول یک بسازید یا رانندگی کنید؟ این خودروها به عنوان برخی از سریع‌ترین خودروهای جهان، در بین علاقه‌مندان به رانندگی و مسابقه‌ها محبوب هستند. شاید حتی بتوانید روزی در جایزه بزرگ موناکو شرکت کنید! منتظر نظرات شما هستیم.

مترجم و گردآورنده: مهرزاد تاره

منبع اصلی مطلب: wonderopolis.org

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی