• خانه
  • |
  • اخبار
  • |
  • برگزاری بخش شفاهی-عملی مرحله سوم مسابقه متر در خانه علم

برگزاری بخش شفاهی-عملی مرحله سوم مسابقه متر در خانه علم

5/5 - (1 امتیاز)

بخش شفاهی-عملی مرحله سوم و نهایی مسابقه تیمی ریاضی (متر)، روز شنبه 4 شهریور 1402 به صورت هماهنگ کشوری و با حضور دو تیم استان زنجان که موفق به حضور در جمع 10 تیم برتر کشور شده‌اند، برگزار گردید. این دو تیم در خانه علم حضور یافته و به صورت همزمان با بقیه شرکت‌کنندگان در مرحله شفاهی-عملی مسابقه شرکت نمودند. 

لازم به ذکر است که پیشتر در تاریخ 14 مرداد 1402، بخش کتبی مرحله سوم این مسابقه برگزار شده بود و در این مرحله (4 شهریور 1402)، بخش شفاهی-عملی مسابقه مرحله سوم برگزار گردید.

 

مسابقه تیمی ریاضی (متر)

مسابقه متر یک مسابقه تیمی ریاضی است که بین دانش‌آموزان پایه‌های چهارم تا یازدهم به صورت سالیانه و در سه مرحله برگزار می‌شود. تیم‌های شرکت‌کننده به صورت سه‌نفره هستند. این مسابقه به همت شورای خانه‌های ریاضیات ایران و برای ترویج علوم ریاضی در بین دانش‌آموزان، در گیر کردن معلمان و خانه‌های ریاضیات در طرح سؤال، تقویت کار گروهی در بین دانش‌آموزان و برگزاری کار مشترک بین خانه‌ها، در چارچوب یک آئین نامه مشخص برگزار می‌شود.

 

دستورالعمل برگزاری مرحله سوم مسابقه متر

مرحله سوم مسابقه هر سال در زمانی مشخص، توسط شورا به صورت هماهنگ کشوری در دو بخش کتبی و شفاهی- عملی برگزار می‌گردد.

پیشتر در تاریخ 14 مرداد 1402، بخش کتبی این مسابقه برگزار شده بود و در این مرحله (4 شهریور 1402)، بخش شفاهی-عملی مسابقه برگزار گردید.

بخش عملی- شفاهی مسابقه به صورت مجازی یا حضوری برگزار می‌شود. اعضای هر تیم در تعدادی از فعالیت‌های زیر به رقابت می‌پردازند وگروه داوران (متشکل از 3 تا 5 داور) بر اساس عملکرد آنها و پاسخی که به سوالات داوران می‌دهند، به آنها امتیاز می‌دهند.

الف) 5 سوال، که حل آن‌ها نیاز به بحث و بررسی دارد، یک روز قبل از مسابقه به دانش‌آموزان داده می‌شود و دانش‌آموزان سه تا از آن‌ها را انتخاب می‌کنند و در روز مسابقه به صورت شفاهی توضیح می‌دهند.

ب) یک موضوع ریاضی، یک هفته قبل از مسابقه به دانش‌آموزان داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود در مورد آن موضوع تحقیق کنند و در روز مسابقه یافته‌های خود را شرح دهند.

پ) یک مسئله آماری یک هفته قبل از مسابقه به آن‌ها داده می‌شود و روز مسابقه از آن‌ها خواسته می‌شود که نتایج بررسی خود را در قالب جدول و نمودار نمایش دهند.

ت) یک مسئله محاسباتی به گروه داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود یک برنامه کامپیوتری نوشته و  جواب آنرا به دست آورند.

ث) ویژگی‌های یک شکل هندسی داده می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود که آن شکل را بسازند.

ج) با سوالاتی از مفاهیم پایه، محاسبه، تقریب، تخمین و…. سرعت عمل گروه‌ها مورد مقایسه قرار می‌گیرد.

 

خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای دو تیم زنجانی راه‌یافته به مرحله نهایی آرزوی موفقیت دارد. منتخبی از تصاویر مرحله سوم مسابقه تیمی ریاضی (متر) که با حضور دو تیم نماینده استان زنجان، در خانه علم برگزار گردید در بخش زیر قابل مشاهده است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این مطلب توسط خانه علم، مرکز اختصاصی ترویج علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برای شما آماده شده است.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را بیشتر بشناسیم

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان (IASBS) که در سال 1371 توسط دکتر یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران، و دکتر محمدرضا خواجه‌پور بنیان‌گذاری شد، یکی از برجسته‌ترین مراکز آموزش عالی کشور در حوزه علوم پایه محسوب می‌شود. این دانشگاه با تمرکز ویژه بر تحصیلات تکمیلی، فضایی پویا برای پژوهش و آموزش در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. هدف اصلی IASBS، دستیابی به مرجعیت علمی، انجام پژوهش‌های کاربردی، و تربیت دانشجویانی با دانش عمیق و مهارت‌های نوآورانه است. همکاری‌های گسترده با مراکز علمی داخلی و خارجی، مشارکت فعال در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی و انتشار مقالات در مجلات معتبر، از دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه به شمار می‌آیند که آن را در ردیف برترین دانشگاه‌های کشور قرار می‌دهد.

این دانشگاه با برخورداری از دانشکده‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، علوم زمین، و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی را ارائه می‌دهد. پژوهشکده‌هایی مانند پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین و پژوهشکده فناوری‌های نوین، بسترهای مناسبی برای تحقیق و نوآوری فراهم کرده‌اند. نسبت استاد به دانشجو 1 به 9 و حضور تمام‌وقت اساتید و دانشجویان در محیط علمی، تجربه آموزشی منحصربه‌فردی را رقم زده است. فضای باز و بدون دیوار، فعالیت 24 ساعته، و جو صمیمی میان اعضای دانشگاه، دانشگاه تحصیلات تکمیلی را به محیطی الهام‌بخش برای تحصیل و پژوهش تبدیل کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه‌های برتر در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور تثبیت کرده است.

برخی از شاخصه‌های دانشگاه تحصیلات تکمیلی