کتابخانه

در برگه کتابخانه وبسایت خانه علم، کتاب‌ها، مقالات، اسناد درخواستی کاربران از جمله کارت عضویت، بلیط، انواع گواهی‌ها و مانند اینها برای دریافت توسط مخاطبان خانه علم قرار می‌گیرد. از بخش‌های مهم برگه کتابخانه، بخش مقالات دانش‌آموزی است. در زیر می‌توانید دستورالعمل نگارش مقالات دانش‌آموزی را ملاحظه کنید.

دستورالعمل نگارش مقالات دانش‌آموزی

دانش‌آموزانی که علاقمند به پژوهش در زمینه‌های متنوع علوم پایه (ریاضی و علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، زمین‌شناسی) هستند، می‌توانند نتیجه پژوهش خود را به شکل یک مقاله علمی، تهیه و سپس، یک نسخه از آن را در بخش زیر بارگذاری نمایند تا با نام خود ایشان در سایت خانه علم منتشر شود. توصیه می‌شود فایل ارسالی حتما با فرمت MS Word باشد تا قابلیت ویرایش در بخش مقالات دانش‌آموزی را داشته باشد.

 

به دانش‌آموزان عزیز علاقمند به نگارش مقاله، توصیه می‌شود که مقاله آن‌ها حتی‌المقدور به ترتیب دارای بخش‌های زیر باشد:

۱. صفحه عنوان: شامل: عنوان مقاله، نام نویسنده یا نویسندگان مقاله، نام مدرسه محل تحصیل دانش‌آموز، آدرس ایمیل دانش‌آموز در صورت وجود.

۲. چکیده: خلاصه‌ای از مهمترین یافته‌ها و مطالب مقاله در قالب حداکثر 500 کلمه در اینجا بیان شود.

۳. بخش اصلی مقاله: به اختیار نویسنده دارای عناوین، بخش‌ها یا زیربخش‌های لازم درباره موضوع اصلی مقاله باشد. شکل‌ها، جدول‌ها‌ و یا فرمول‌های استفاده شده در این بخش باید به ترتیب، شمارگذاری شوند.

۴. نتیجه‌گیری: مهمترین نتایج به دست آمده و یافته‌های اصلی مقاله در اینجا در یک یا دو پاراگراف (بند) ذکر شود.

۵. تشکر و قدردانی: این بخش اختیاری است و دانش‌آموز می‌توان در حداکثر یک پاراگراف، از کسانی که به وی در پژوهش و یا نگارش این مقاله کمک کرده‌اند قدردانی نماید.

۶. فهرست منابع و مأخذ اصلی: منابع و مأخذی که برای نوشتن مقاله استفاده شده‌اند به صورت فهرست‌وار ذکر شوند.

۷. فونت پیشنهادی برای نگارش مقاله B Lotus یا B Nazanin است. شماره قلم برای بخش اصلی 12–14 باشد.

هیئت تحریریه خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، در پایان هر سال تحصیلی، از بین مقالات دانش‌آموزی دریافت‌شده، بهترین مقاله را از بخش مقالات دانش‌آموزی انتخاب می‌کند و به برنده، یک لوح و یک هدیه به رسم یادبود اعطاء خواهد کرد.