آیا تا به حال فکر کردهاید که …
- تفاوت بین یک خودروی برقی و هیبریدی چیست؟
- رانندگی با یک خودروی برقی چه حسی دارد؟
- مزایا و معایب داشتن یک خودروی برقی چیست؟
آیا تا به حال در مورد خودروی آیندهتان رؤیاپردازی کردهاید؟
شاید ترجیح میدهید یک کامیون یا خودروی شاسیبلند برانید. انتخاب یک خودرو شامل تصمیمات زیادی است:
نو یا دست دوم؟
دندهای یا اتوماتیک؟
تازه به برند، مدل و رنگ اشاره نکردیم!
البته وقتی به سن رانندگی برسید، احتمالا باید تصمیم دیگری هم بگیرید: آیا خودروی برقی میخواهید؟
خودروهای برقی (Electric vehicles :EVs) هر سال رایجتر میشوند. با توجه به نگرانیهای بیشتر درباره انتشار کربن و تغییرات اقلیمی، انتظار میرود در دهههای آینده خودروهای برقی بیشتری در جادهها ببینیم. این تغییر، بسیاری از جنبههای دیگر را هم تغییر میدهد، زیرا خودروهای برقی تفاوت زیادی با خودروهای سنتی بنزینی دارند.
خودروهای هیبریدی از ترکیب برق و بنزین نیرو میگیرند. بیشتر خودروهای هیبریدی میتوانند تا ۵۰ مایل تنها با برق حرکت کنند و برای مسافتهای طولانیتر از بنزین استفاده میکنند. این تفاوت اصلی بین هیبریدیها و خودروهای برقی است—خودروهای برقی تنها به برق وابستهاند.
رانندگی با یک خودروی برقی چگونه است؟
رانندگان امروزی میگویند تغییر به خودروی برقی نیاز به “عادت کردن” دارد. اول اینکه، این خودروها دنده یا کلاچ ندارند. رانندگان از یک سلکتور ساده برای قرار دادن خودرو در حالت پارک، خلاص، حرکت رو به جلو و دندهعقب استفاده میکنند.
از آنجا که این خودروها با برق کار میکنند، به محض فشردن پدال گاز، قدرت کامل اعمال میشود. این موضوع ممکن است باعث شتاب سریعتر نسبت به خودروهای بنزینی شود، بنابراین رانندگان باید به این ویژگی “عادت” کنند. علاوه بر این، خودروهای برقی از ترمز بازتولیدی (regenerative braking) استفاده میکنند؛ یعنی وقتی راننده پایش را از روی پدال گاز برمیدارد، خودرو خودبهخود کند میشود. به همین دلیل، رانندگان کمتر از ترمز استفاده میکنند.
مزایای بسیاری برای داشتن یک خودروی برقی وجود دارد. مهمترین مزیت این است که این خودروها به بنزین نیاز ندارند. بسیاری از مردم خودروهای برقی را ترجیح میدهند زیرا ردپای کربنی (carbon footprint) آنها را کاهش میدهد. این همچنین به معنای صرفهجویی در هزینههای بنزین در درازمدت است.
خودروهای برقی نیاز به نگهداری کمتری دارند. مثلا نیازی به تعویض روغن ندارند. سیستم ترمز بازتولیدی هم باعث میشود که لنتهای ترمز کمتر نیاز به تعویض داشته باشند. بسیاری از رانندگان نیز گزارش میدهند که خودروهای برقی ایمنتر به نظر میرسند. این احتمالاً به دلیل محل قرارگیری باتری است که درست زیر صندلیها قرار دارد و مرکز ثقل خودرو را پایین نگه میدارد.
البته، معایبی هم وجود دارد. محدوده حرکت آنها کمتر از بیشتر خودروهای بنزینی یا هیبریدی است. بیشتر خودروهای برقی میتوانند با یک شارژ کامل بیش از ۲۰۰ مایل حرکت کنند، اما بعد از آن باید به برق وصل شوند. این موضوع در سفرهای طولانی با توجه به کمبود ایستگاههای شارژ در بسیاری از مناطق میتواند مشکلساز باشد.
رانندگانی که میخواهند در خانه خودرویشان را شارژ کنند، باید ایستگاه شارژ نصب کنند که ممکن است فرایند پیچیدهای باشد. همچنین، باتریهای خودروهای برقی گرانقیمت هستند. در نهایت، هرچند خودروهای برقی ممکن است در طولانیمدت باعث صرفهجویی در هزینههای بنزین و نگهداری شوند، اما هزینه خرید اولیه آنها، اغلب، بیشتر از خودروهای بنزینی است.
نظر شما چیست؟
آیا میخواهید یک خودروی برقی داشته باشید؟
دلایل زیادی برای هر انتخاب وجود دارد. خوشبختانه، هنوز زمان زیادی برای تصمیمگیری دارید!
ما منتظر نظرات شما هستیم.
مترجم و گردآورنده: مهرزاد تاره
منبع اصلی مطلب: wonderopolis.org